2022/2023

Zábavné odpoledne s opékáním a sportem

Více si prohlédněte v přiloženém článku Zábavné_odpoledne_s_opékáním_a_sportem

Vyhodnocení sběru papíru

Ve březnu a v červnu probíhala na naší škole akce „Sběr starého papíru.“  Zúčastnili se jí žáci 1. – 5. třídy. V březnu žáci nasbírali celkem 2068,9 kg starého papíru. Největší radost měli ze svého vítězství naši prvňáčci. V červnu žáci nasbírali celkem 2079,4 kg starého papíru. Největší radost měli ze svého vítězství opět naši žáčci prvňáčci.

Vyhodnocení sběru za BŘEZENa zaČERVEN.

Smetáčkova stezka 2. třída

Naší žáci se letos zúčastnili „Smetáčkovy stezky“, kterou pro děti pořádal ÚMO III. Děti se postupně vystřídaly na všech stanovištích, kde byly zastoupeny různé firmy, v letošním roce Městská policie, Ekokom a Elektrowin. Na závěr samotné akce byla ukázka výcviku policejních koní a psů. Akce se dětem moc líbila.

Více si prohlédněte v prezentaci Smetáčkova stezka.

     

Opékání na školní zahradě

Milí žáci a rodiče,

zveme Vás na odpolední  opékání špekáčků na školní zahradě,

které se uskuteční ve středu 28. června od 15 do 17 hodin.

S sebou: špekáčky, napichováky nebo prut na opékání, případně jiné občerstvení

Rodiče i děti si mohou vyzkoušet orientační běh.  Bude pro všechny připravena krátká trasa.

Pobyt v přírodě 1. třída

V termínu 12. 6. – 16. 6. 2023 se žáci 1. třídy zúčastnili spolu s žáky ze 4. třídy POBYTU V PŘÍRODĚ ve Strážném v Krkonoších. Během pobytu děti nachodily přes 30km. Zvládli jsme výstup na Friesovy boudy, návštěvu Krkonošského muzea ve Vrchlabí i menší výlet do nedalekých Herlíkovic. Užili jsme si i postřehový závod a opékání buřtů. Bylo to moc fajn. Už se těšíme na příští rok.

Více si prohlédněte v prezentaci Pobyt v přírodě

Školní výlet do Častolovic (3. třída)

Ve čtvrtek 8. 6. 2023 jela třetí a čtvrtá třída na školní výlet do Častolovic. Počasí nám naštěstí přálo, i když se sluníčko občas schovalo za malý mráček. Na programu jsme měli prohlídku zvěřince a zámku, divadelní frašku v parku u zámku a zábavné hry.

Více si přečtěte zde.

Koncert ve Svítání

V úterý se třeťáci a páťáci zúčastnili hodinového koncertu hudební skupiny NO STRINGS OCRCHESTRA , které pořádala škola Svítání. Více se dočtete zde.

Dětský den

29. 5. 2023 jsme ve škole uspořádali Dětský den. Pro děti jsme si připravili několik stanovišť

a mnoho odměn. Společně jsme si užili den plný sportu a zábavy. Více si prohlédněte zde.

Škola v přírodě 2. třída

Den třetí – středa

Děti posílají všem hodně pozdravů. Dnes si zazávodily a byly na výletě.

Více v třetí den.

     

Den druhý – úterý

Máme se dobře, odpoledne na nás vykouklo i sluníčko, byli jsme na výletě, stále nám moc chutná (máme velký hlad a jdeme si dvakrát přidat).

Více v dopoledne a odpoledne.

   

Pondělí 5. 6. Dojeli jsme v pořádku, prozkoumali jsme okolí, oběd i večeře všem moc chutnaly.

Více v Druháci – pondělí.

Vycházka s povídáním o pověstech Pardubic 1. třída

Dne 2. 6. 2023 jsem se s prvňáčky vydali na vycházku s povídáním o pověstech Pardubic, kterou si pro nás připravila paní knihovnice Mgr. Zuzana Jiroutová. Setkání jsme začali pod Zelenou bránou a vycházku jsme zakončili zmrzlinou na Pernštýnském náměstí.

Více se dozvíte v následující prezentaci zde.

Druhá třída v knihovně na Příhrádku

Druháci minulý týden ve čtvrtek navštívili knihovní centrum u Vokolků, které patří ke Krajské knihovně v Pardubicích. Na chvíli si děti vyzkoušely povolání tiskaře, spisovatele a výtvarníka a prohlédly si staré tiskařské stroje a další vybavení. Více se dozvíte v prezentaci Lis tří bratří knihovní centrum u Vokolků.

Čtvrťáci na dopravním hřišti

Na začátku školního roku jsme se účastnili besedy o bezpečném chování cyklistů v silničním provozu a v květnu jsme si mohli vše na dopravním hřišti sami natrénovat. Více si přečtete v článku Čtvrťáci na dopravním hřišti.

Prvňáčci pasováni na čtenáře

Naši prvňáčci byli v pátek 19. května slavnostně pasováni na čtenáře v sálu Krajské knihovny v Pardubicích. Zazněly fanfáry, přišel pan král, zpívali jsme a děti prokazovaly své čtenářské dovednosti panu králi. Ten je za odměnu pasoval na Rytíře řádu čtenářského. Na závěr žáci složili slib a odnesli si malý dárek. Více se dozvíte v prezentaci  zde.

 

Zprávy ze ŠVP od páťáků – pátek

ŠVP 5. třída – pátek

Den čtvrtý

ŠVP 5. třída – čtvrtek

Den třetí

ŠVP 5. třída – středa

Den druhý

ŠVP 5. třída – úterý

Den první 

ŠVP 5. třída – pondělí

Zprávy ze ŠVP od třeťáků – čtvrtek

Den čtvrtý

ŠVP 3. třída – čtvrtek

Den třetí

ŠVP 3. třída – středa

Den druhý

ŠVP 3. třída – úterý

Den první 

ŠVP 3. třída – pondělí

Orientační běh 4. třída

Během jednoho dubnového týdne si naše škola mohla vyzkoušet v novém areálu orientačního běhu tuto disciplínu.

Více si prohlédněte v článku Orientační běh.

MCDONALD´S CUP 4. a 5. třída

Naše škola se letos opět zúčastnila fotbalové soutěže MCDONALD´S CUP. Žáci si vyzkoušeli, jak se hraje fotbal na umělé trávě vedle nově postaveného fotbalové hřiště v centru města. Našim žákům ze 4. a 5. třídy se dařilo a přivezli si stříbrné medaile. Turnaje se zúčastnili i mladší žáčci z 1. – 3. třídy. Ti sice medaile nezískali, ale za ten zážitek to stálo.

Více si prohlédněte v galerii McDonald´s_cup_fotky a McDonald´s_cup_tabulka.

Tělesná výchova druháci

Naši tělesnou výchovu navštívil trenér florbalu. Mohli jsme si tak vyzkoušet, jak probíhá opravdický trénink. Cvičení s hokejkou a míčkem, slalom mezi kuželi, střelba na branku nebo zvedání míčku florbalkou nebylo nic jednoduchého. Ale zvládli jsme to.

Více si prohlédněte Tělesná výchova – co jsme si vyzkoušeli nového.

Návštěva 3. A v Místní knihovně v Pardubičkách

V pondělí 24. 4. 2023 jsme opět navštívili Místní knihovnu v Pardubičkách. Paní knihovnice Zuzana Jiroutová si pro nás připravila poučný program o knize Dědečku, vyprávěj o světě od Ladislava Špačka. Nejdříve jsme si zopakovali některé státy a jejich hlavní města, např. Španělsko a Madrid, Itálii a Řím a Francii s nádhernou Paříží. Také jsme si vypravovali, jak je důležitá znalost anglického jazyka. Cestování je hned zajímavější, když jsme schopni se domluvit a dozvědět se různé informace o navštěvovaných místech. A co je ještě důležité, abychom neudělali ve světě ostudu naší republice? Je to slušné chování a dodržování pravidel etikety. Ve druhé části naší návštěvy jsme pracovali ve skupinkách. Každá skupinka měla vypracovat tři úkoly. Všem dětem se podařilo úkoly splnit. Nakonec jsme ještě dali svůj hlas k výkresům dětí z MŠ. Každý z nás ho dal tomu výkresu, který se mu nejvíce líbil.

Čas opět utekl jako voda a my jsme se museli vrátit zpět do školy. Nezbylo nic jiného než poděkovat paní knihovnici za zajímavý program a za čas, který nám věnovala.

Rozloučili jsme se a spokojeni se vrátili do školy.

Mgr. Lenka Holíková

knihovna1  knihovna2

Prvňáčci v knihovně v Pardubičkách

Ve čtvrtek 27. 4. 2023 prvňáčci navštívili knihovnu v Pardubičkách, kde si pro ně připravila program ,,Pohádky a přísloví“ paní knihovnice Mgr. Zuzana Jiroutová. Více si prohlédněte v prezentaci Prvňáčci v knihovně v Pardubičkách.

Orientační běh III. a IV. kolo

Ve dnech 23. 3. a 12. 4. 2023 se konalo ve Svítkově a na Studánce III. a IV. kolo 53. ročníku LIGY ŠKOL v orientačním běhu. Závodu se zúčastnilo celkem 175 žáků z 12 škol. Za naši školu se závodů zúčastnilo celkem 18 žáků.

Více si přečtěte v článku Orientační běh III. a IV. kolo.

Čtenářská výzva aneb angličtináři lámou rekordy

Anglická čtenářská výzva je u konce a k našemu velkému překvapení lámala rekordy. Jak už jsem psala dříve, děti ze 3. a 4. třídy dostaly za úkol během 14 dní přečíst 4 online knihy na webu www.oxfordreadingclub.com. A jak se tohoto netradičního úkolu zhostily, kolik knih se jim povedlo přečíst se dočtete v článku Čtenářská výzva.

Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2023/24

Podrobné informace k přijímacímu řízení (zápisu do 1. třídy) najdete v záložce Zápis do 1. třídy

Den otevřených dveří pro předškoláky

Vážení rodiče, milí předškoláčci,

srdečně Vás zveme v pondělí 3. 4. 2023 na Den otevřených dveří. Začínáme v 14.00 hodin. Předškoláčci si vyrobí malý dáreček na památku. Spolu s rodiči si také projdete naši školu. Seznámíte se s paní učitelkou a prohlédnete si budoucí první třídu.

Den otevřených dveří

Těší se na Vás kolektiv ZŠ Pardubičky

Domácí zvířátka 1. třída

V úterý 28. 3. 2023 prvňáčci navštívili Ekocentrum Paleta v Pardubicích. Tentokrát na ně čekal oblíbený program „Domácí zvířátka“. Žáčci si zvířátka pomazlili, dali jim něco dobrého a dozvěděli se, jak o zvířátka správně pečovat.

Více se dozvíte v prezentaci Domácí zvířátka.

Celá škola bruslí

Od 17. 2. – 25. 3. 2023 se žáci 1. – 5. ročníku a MŠ Černá za Bory každý pátek vydali po roce na led Enteria areny Pardubice. Děti si nejen osvojily a zdokonalily bruslařské dovednosti, ale také si užily mnoho zábavy. Za velké podpory rodičů již na poslední lekci všechny děti bruslily. Děkujeme všem rodičů za skvělou spolupráci a paní Ženaté za krásné fotky. Už se těšíme na příští rok.

Více si prohlédněte v prezentaci Bruslení.

Pardubický vinařský půlmaraton 2023

V dubnu jsme se zúčastnili Vinařského Půlmaratonu. Zde se podívejte na několik momentek z běhu Vinařský Půlmaraton.

Reading Challenge – angličtina ve 3. třídě

Využila jsem nabídku nakladatelství Oxford University Press a se skupinkou třeťáčků jsme se tento týden pustily do čtecí výzvy. Děti získaly 14-ti denní přístup do online knihovny, ve které jsem vybrala 10 knih jejich levelu angličtiny. Děti mají za úkol vybrat si minimálně 4 z nich, přečíst si je a vypracovat ke každé z nich pracovní list.

Na online knihovně je skvělé to, že všechny knihy mají svou nahrávku, děti si je mohou zároveň číst i poslouchat, případně se i nahrát a poslechnout si svou vlastní výslovnost. U každého titulu jsou i online hry, ve kterých si děti zdokonalují slovní zásobu, slovníček, do kterého si mohou vkládat slova, která neznají a čeká je i závěrečné opakování plné úkolů, kvízů a křížovek.

Touto aktivitou v dětech chceme vzbudit motivaci k učení slovíček, zdokonalování v gramatických strukturách, osvojení si jazyka a jeho další využití. Pokud se výzva osvědčí, zkusíme čtení i s dalšími dětmi.

V současné chvíli má naše škola anglickou knihovničku s více než 50-ti tituly různých levelů. Nachází se ve 4. třídě, což možná brzdí půjčování, a proto jsme se rozhodli, že ji přesuneme na více frekventované místo, kam budou mít přístup všechny děti. Pan truhlář nyní pracuje na úložných prostorech, a jakmile bude vše hotovo, dětem ji ihned rádi otevřeme.

Mgr. Hana Novotná

3. a 4. třída v divadle v Praze

V úterý brzy ráno vyrazily děti ze 3. a 4. třídy autobusem do Prahy do Divadla Spejbla a Hurvínka na představení Hurvínkův popletený víkend.

Zážitky z výletu si přečtěte v Divadlo Spejbla a Hurvínka.

2. třída navštívila knihovnu v Pardubičkách

V pondělí dopoledne se druháčci vydali na návštěvu do knihovny v Pardubičkách. Přivítala je milá paní knihovnice Zuzka Jiroutová, která si pro žáčky připravila povídání o dobrodružných knihách. Pomocí házecí kostky se děti rozdělily do skupin a pomocí šifry si vyluštily autora knížky. Všechny děti s nadšením luštily. Na závěr jsme si mohli celé oddělení prohlédnout a na chvíli se do dobrodružné knížky začíst. Brzy se do knihovny zase podíváme, buď s rodiči anebo s paní učitelkou.

Více se dozvíte v 2. třída na návštěvě v místní knihovně.

   

Zprávy z lyžáku

Dopoledne trávili všichni lyžaři na sjezdovce a odpoledne se vydali na výlet na běžkách. Dnes si běžky stihli vyzkoušet i nejmenší lyžaři. Počasí nám stále přeje a nálada je dobrá. Více v Lyžák 1 a Lyžák 2.

 

Máme se dobře, sluníčko nám svítí, dobře vaří a sněhu je tak akorát…… Více obrázků v Pobyt na Jurášce.

Polární stavby 4. třída

Když nám v přírodovědě ve čtvrté třídě zbývá trochu času, hrajeme si třeba na stavbaře eskymáckých obydlí. Ke stavbě postačil dětem sáček maršmelounů, párátka a trocha fantazie.

Více v Polární stavby.

1. třída v knihovně

Dne 25. 1. 2023 jsme s prvňáčky vyrazili v rámci projektu ,,PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE“ do Krajské knihovny Pardubice. Tentokrát nás čekala beseda s dětskou spisovatelkou Lenkou Rožnovskou, která nám představila krásnou knížku ,, Já, štěně“.

Více v prezentaci Beseda se spisovatelkou.

SCHOOL MATCH LIVESPORT SUPERLIGA

Ve středu 18. 1. 2023 navštívily třetí, čtvrtá a pátá třída speciální utkání pro školáky ve florbalu v naší pardubické ENTERIA ARÉNĚ. Čtrnáct pardubických škol bylo pozváno na utkání týmů pardubických Sokolů proti FBC Česká Lípa.

Více si přečtěte v článku Florbalový zápas.

Prvňáčci a druháčci v Lumpáriu

Jedno lednové dopoledne navštívili žáčci 1. a 2. třídy hernu s opičkou, zvanou Lumpárium. Náplní celého dopoledne bylo běhání, skákání, lumpačení mezi balonky, prolézání, ježdění s autíčky …. Aby děti měly sílu na lumpárny, posilovaly se v pravidelně svačinkou. Moc se všem výlet líbil, někdy se určitě vrátíme.

Více v Lumpárium.

 

Recyklované Vánoce

Naše třída se celý prosinec pečlivě připravovala na besídku, která proběhla 19.12.2022. Připravili jsme si pro rodiče a prarodiče dárečky a ještě jsme to zvládli ekologicky. K tomu všemu se nám povedla besídka. A teď už hurááá na prázdniny.

Více se dozvíte v Recyklované Vánoce

Vánoce v Ekocentru Paleta

V pondělí 19. 12. 2022 jsme se s prvňáčky účastnili programu „Vánoce“ v EKOCENTRU PALETA. Děti se zamýšlely nad významem adventu, vyzkoušely mnoho vánočních zvyků a vyrobily si vlastní svíčku ze včelího vosku.

Více si prohlédněte v prezentaci VÁNOCE 1. třída

 

Prvňáčci v knihovně

V pátek 16. prosince 2022 jsme s prvňáčky v rámci projektu ,,Pasování na čtenáře“ navštívili dětské oddělení v Krajské knihovně v Pardubicích. Po návštěvě knihovny nás čekalo malé překvapení v podobě dobrého trdelníku.

Více si přečtěte prezentaci Prvňáčci v knihovně.

 

O čertovi – 2.třída

Druháčci navštívili v pátek knihovnu na Pernštýnském náměstí. Četli si knížky o čertech, kteří k zimě patří. Vždyť nedávno nás čerti navštívili ve třídě i s panem Mikulášem. Cestou do školy se vyřádili ve sněhu, zahráli si koulovanou a proběhli se na hřišti. Více se dozvíte zde.

       

Výletování 4. třída

Čtvrťáci si 9. prosince museli přivstat. Čekal je výlet na Hrádek u Nechanic. Cesta rychle utíkala, trochu jsme dospávali. Cestou zpátky jsme se ještě stihli podívat na zámek v našem městě. Výlet se nám líbil a už se těšíme na další.

Více se dozvíte zde.

Mikulášská nadílka

V pondělí 5. 12. k nám do školy zavítal Mikuláš s anděly a čerty, aby obdaroval děti. Nechyběl ani sv. Martin, který přijel na svém bílém koni, a také malý Ježíšek. Těchto rolí se s nadšením ujali naši páťáci. Děti byly hodné, čerti si nikoho neodnesli a Mikuláš dětem donesl i drobnou sladkost.

Více v Mikulášské nadílce.

     

Šachový turnaj

V listopadu vyrazili zástupci žáků 2., 4., a 5. třídy na „Šachový turnaj“, který se konal v Hronovické ulici v Pardubicích.
Každý z chlapců čelil v šachovém souboji zástupci z jiné školy.

Více v prezentaci Šachový turnaj

     

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu

Adventní období symbolicky odstartovalo  slavnostním rozsvícení vánočního stromu. Slavnost zahájil pan starosta a o program se postarali žáci základní školy v Pardubičkách. Před úřadem městské časti Pardubičky bylo plno. Zpívající děti přišli podpořit jejich rodiče, kamarádi i bývalí žáci školy. Ulicemi zněly koledy a vánoční písně, ze stánků vonělo svařené víno. Žáci se na slavnost pilně připravovali. Atmosféra byla kouzelná. Na závěr si děti mohly pohladit zvířátka. Akce se povedla. Příští rok se sejdeme zas.

Více si prohlédněte v našem VÁNOČNÍM ZPÍVÁNÍ.

Všem přejeme klidný adventní čas.

 

Pardubické štěBETÁní

Ve středu 23. listopadu 2022 se uskutečnil již 10. ročník soutěžní přehlídky v sólovém zpěvu „Pardubické štěBETÁní“ v DDM BETA Pardubice. Naši školu reprezentovalo celkem 5 žáků (4 zpěvačky a 1 zpěvák). Každý si připravil dvě české lidové písně. Našim žákům se velmi dařilo. Nejlepšího výsledku dosáhli v I. kategorii  Leontýnka Polanecká z 1. třídy a ve II. kategorii Erica Guliford a Adam Schejbal z 2. třídy. Ela Němcová i Saša Samková předvedly také krásné výkony a získaly diplom za účast. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

     

Vyhodnocení sběru starého papíru

Od 5. do 7. října proběhla v naší škole akce „Sběr starého papíru.“  Zúčastnili se jí žáci 1. – 5. třídy. Nasbíralo se celkem 1 980 kg starého papíru.

Kolik kilogramů nasbírali jednotlivé třídy a samotní žáci si přečtěte ve vyhodnocení.

Všem žákům děkujeme za účast a nejlepším gratulujeme.

 

Přijel k nám autobus, jmenoval se EDUbus

S ukázkou programování nás navštívil autobus jménem EDUbus – mobilní polytechnická laboratoř pro školy. Jedná se o vzdělávací projekt, který popularizuje např. moderní technologie ve výuce. Žáci 3. – 5. třídy si vyzkoušeli naprogramovat svého robota. Robot měl za úkol jet po předem vytyčené trase do cíle a vyhnout nastraženým překážkám. Hodina to byla zábavná a velmi rychle utekla.

Více zde.

     

Preventivní program Policie ČR pro 4. a 5. třídu 

V říjnu navštívila 4. a 5. třídu paní policistka z oddělení prevence Policie ČR. S dětmi si povídala o slušném chování, vysvětlovala jim rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou a později se zaměřila hlavně na šikanu a chování mezi dětmi.  Děti na ní měly spoustu všetečných otázek, které pečlivě zodpovídala. Zajímaly je mimo jiné následky jejich nežádoucího chování a byly překvapeny, že i školní výchovná opatření mohou ovlivnit budoucí školní zařízení a zaměstnavatele.  Paní policistka přijde do školy ještě jednou a pobeseduje i s 1., 2. a 3. třídou. Už se moc těšíme na její další návštěvu!

Mgr. Hana Novotná

     

Pracovní činnosti u páťáků

Pracovní činnosti v páté třídě probíhají pestře. Žáci si přinesli do školy přírodní materiál, ze kterého se během vyučování zrodila malá dílka. Všem se práce vydařila. Děti vytvořily krásná díla, která si někteří vzali domů, jiní je poschovávali na školním pozemku. Ti, kteří si je pověsili na stromy, už objevili ztráty – ptáčkové si z nich vyklovávají dobrůtky. Celkově se první velký výtvor povedl. Protože jsme ale materiálů na domečky měli hodně, a nechtělo se nám vše vyhodit, pokračovali jsme výrobou podzimního zátiší.

Více se dočtete zde.

      

LIGA ŠKOL 2022/2023 v orientačním běhu 1. a 2. kolo

Ve dnech 21. 9. a 5. 10. 2022 proběhlo v lese na Studánce a na Slovanech 1. a 2. kolo orientačního běhu LIGY ŠKOL. Počasí soutěžícím, až na drobné dešťové přeháňky, přálo. Za naši školu se zúčastnilo celkem 20 žáků ve dvou věkových kategoriích.

V 1. kole dosáhli nejlepších výsledků v kategorii mladších dívek (D10) Nikolka Odvodyová (1. místo), Zuzka Fenclová (2. místo) a Lenka Chaloupková (7. místo). Mezi chlapci se stali nejlepšími běžci v kategorii mladších žáků (H10) Vilém Odvody (2. místo), Martin Kakos (5. místo) a Oldřich Vincent (6. místo).

Ve 2. kole se našim běžcům také velmi dařilo. V kategorii mladších žákyň (D10) se umístily na 1. místě Nikolka Odvodyová a na 3. místě Zuzka Fenclová. V kategorii mladších žáků (H10) se umístili Vilém Odvody na 2. místě, Oldřich Vincent na 5. místě a Jirka Hrstka na 6. místě. Starší žákyně a žáci v kategoriích D12 a H12 se v 1. i 2. kole statečně prali s náročnými podmínkami běhu podle mapy bez barevného značení. Výrazných úspěchů sice nedosáhli, ale oceňujeme odvahu a odhodlání, se kterým naši školu hájili. V celkovém hodnocení škol je naše škola prozatím na krásném 5. místě.

Všem zúčastněným děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

Druhá třída na zámku

V pátek jsme se vydali na výlet na Pardubický zámek, kde jsme si prohlédli expozici skla. Byla to nádhera, až oči přecházely. Zkoumali jsme všechny vázičky, sošky, různé výtvory, ale nejvíce nás zaujalo skleněné kolo. To by byla jízda… Také jsme nakrmili zámecké pávy, posbírali pár kaštanů, protáhli svá těla na dřevěných průlezkách a pak už jsme pospíchali na autobus do školy. Dopoledne uteklo jako voda.

Více si prohlédněte zde.

 

Prvňáčci v EKOCENTRU PALETA

V pondělí 26. 9. 2022 prvňáčci absolvovali první společnou akci mimo školu, navštívili EKOCENTRUM PALETA na Vinici. Cesta tam utekla jako voda. Program ,,Jeden za všechny, všichni  za jednoho“ nám umožnil vyzkoušet si hry zaměřené na vzájemné pochopení a spolupráci. Během dopoledne jsme tak měli možnost se lépe poznat. Společně jsme si užili mnoho zábavy a určitě se do Ekocentra zase někdy vydáme.

Více se dozvíte v prezentaci zde.

Druháčci na plavání

Plavání nás baví! Minulý týden byli druháčci v plaveckém centru U Majáku plavat.
Zpočátku se trochu ostýchali, ale po pár skocích do vody, už plavali jako rybičky. Byla to legrace a děti se těší na další plavčo příští týden. Přesvědčte se sami o tom, jak nám to šlo zde! Velké díky patří paní majitelce Severinové, že nám plavání umožnila.

 

Výlet do Francie

08.09.2022 jsme vyrazili od naší školy směr Francie. Cesta autobusem byla sice náročná, ale zvládli jsme ji všichni perfektně.

Více si prohlédněte zde.

Prvňáčci zahájili školní rok

Ve čtvrtek 1. 9. 2022 na ZŠ Pardubice – Pardubičky odstartoval nový školní rok. Prvňáčky přišel slavnostně přivítat místostarosta Městského obvodu Pardubice IV. Jan Procházka a ředitel školy Mgr. Jaroslav Karcol. Dětem společně popřáli krásný první školní rok, mnoho úspěchů a zvládnutí všech úkolů. Děti si s panem ředitelem zazpívaly písničku ,,Když jsem chodil do školy“.  Všichni prvňáčci byli velmi šikovní a usměvaví.  Do první třídy nastoupilo celkem 25 prvňáčků.

Prezentaci k prvnímu školnímu dni zde.