2022/2023

Třeťáci kreslí a malují na obličej

Ve čtvrtek 25. května navštívili žáci třetí třídy Dům dětí a mládeže Beta, kde si vzájemně ozdobili své obličeje a užili si spoustu zábavy…

Další info a fotografie zde.

Bocca ve škole Svítání

V rámci spolupráce se Základní školou Svítání se naše děti zúčastnily sportovního turnaje ve hře Boccia. Boccia je sport, který na mezinárodním poli hrají sportovci, kteří jsou z důvodu svého postižení na vozíku. Mohou ji hrát jednotlivci, páry nebo týmy. Je to hra o strategii a přesnosti, cílem je umístit kožené míčky, červené nebo modré, co nejblíže k bílému míčku (jack).Vítězem je hráč, nebo tým, jejichž míčky jsou umístěny nejblíže k bílému míčku.

Více se dozvíte v prezentaci Boccia

Malování na hedvábí – 2. třída ŠD

V únoru 2023 druháci ze školní družiny navštívili v Domě dětí a mládeže BETA výukový program „Malování na hedvábí“. Čekali tam na ně zkušené lektorky, které děti seznámily s technikou malby na hedvábí. Vyzkoušeli si práci s fixou, sprejem a barvami na textil. Vlastnoručně vyrobený šátek si mohly odnést domů.

Více si prohlédněte v prezentaci Malování na hedvábí.

Prvňáci cvičí s družinou v DDM BETA

Prvňáci s družinou navštívili v DDM BETA program „Opičky tančí na opičí dráze.“ S napětím čekali, jaký program si pro ně připravila paní vychovatelka. Tělocvična patřila jen dětem. Vyzkoušeli si protahování, tanečky, cvičili s nářadím apod.

Více si prohlédněte v Opičky tančí na opičí dráze.

     

Peklíčko s čertíky – ŠD 2. třída

Před Vánocemi navštívili druháci ze školní družiny výstavu v Mázhausu na Pernštýnském náměstí. Komentovaná procházka nebem a peklem byla okořeněná audiovizuálními prvky. Děti se dozvěděly o českých vánočních tradicích a v pekle si vhodily do truhly lístečky s vánočními přáníčky.

Více si prohlédněte v Peklíčko s čertíky.

Mázhaus ŠD 1. třída

Dne 7.12. jsme se ŠD 1. třída vyrazili do výstavní síně Mazhaus na předvánoční výstavu PEKLO S ČERTÍKY…nebem a andílky. Nejprve jsme se pokochali krásou výrobků, výkresů dětí ze Základní umělecké školy a poslechli si spousty zajímavostí o zvycích, tradicích a adventním čase. Poté jsme již zamířili do sklepení na setkání s anděli, ale i Luciferem a čerty. Některé děti se trochu bály, přesto si však vše užily s úsměvem ve tváři.

Více si prohlédněte zde.

     

Koza domácí na školní zahradě

V listopadu děti ze školní družiny měly možnost shlédnout zážitkový program s živými kozami – dříve klasické české zvíře. Hravou formou se dozvěděly, čím se koza živí, proč se řadí mezi sudokopytníky a že dokáže poslouchat na povely. Julinka, Reginka a Elenka dokonce uměly i zatancovat.
Děti si kozy pohladily, nakrmily a prošly se s nimi na vodítku po zahradě.
V podzimním počasí na nás vykouklo sluníčko, takže jsme si vystoupení o to víc užili.

Děkujeme všem rodičům za příspěvek na krmení pro tato chytrá zvířátka.

Více si prohlédněte v prezentaci O koze domácí

nebo ve videu S obručí

 

Podzimní vycházka druháčků s družinou

Na podzim se děti z druhé třídy školní družiny vypravily do lesoparku na Vinici.

Prošly se kolem břehu řeky Chrudimky, nakrmily kachničky a

nasbíraly kaštany. Dokonce našly jedlé houby. Sluníčko krásně hřálo,

připomínalo spíše letní prázdniny,  než přicházející podzim.

Více si přečtěte zde.

     

Třeťáci z družiny na Vinici

Babí léto je tu a počasí přímo vybízí k procházce. Takto si jej užila třetí třída ŠD v parku Na Vinici. Sbírali jsme listí, hledali kaštany a žaludy, běhali ve spadaném listí, hráli jsme s paní vychovatelkou hry v přírodě.

Fotogalerii si prohlédněte zde.

     

Podzimní vycházka prvňáčků s družinou

První třída během odpolední družiny vyrazila s paní vychovatelkou na vycházku k Chrudimce nakrmit kačenky, nasbírat barevné podzimní listy a proběhnout se v lese.

Fotogalerii si prohlédnete zde.